חומוס להמונים

מתכון השבת של נתן. פוסט אורח

נתן רועי בפוסט אורח, מציג מתכון פשוט וחינני – מין גירסה עממית למסבחה שמכונה Hummus upside down. פרק ראשון בסדרה החדשה: מה לעשות עם גרגרי החומוס שנשארו לכם.

חומוס אהוביי הוא מזון לנפש, זאת יודע כל ישראלי, ואני יודע זאת כבר שנים ארוכות. חיי התקצרו, אני מאמין, מחומוס שלא כובד על ידי מבשליו-מכיניו, ולקוליפורמים אין שום קשר לזה, כי היה משהו שאמר לי שחומוס בלי קוליפורמים הוא לא חומוס עברי. חארטה, אבל מאחר ואני עממי אני מצטט "רחוב".

אצלנו בבית יש מסורת חשובה שאל שולחן השבת מגישים Hummus Upside Down וזה הסוד היחידי שאני מוכן לשתף את הבלוגוספירה בעניין שולחן השבת שלנו.

אין חומוס מקופסה, מפלסטיק, אלא רק Hummus .Upside Down.

זה המתכון לידיעתכם, ואין כל ספק שהוא בעל מעלות שמבדלות אותו מן החומוסיאדה הקיימת.

המצרכים

כוס טחינה "יונה" או "גמל" בלבד (ומהעיר המעטירה שכם); חצי כוס לימון; קורט מלח; מעט מאד כמון; כוס מים או קצת יותר (לפי הצורך); שמן זית (Virgin); מעט שומשום קלוי; מעט צנובר קלוי; כוס חומוס שהושרה בלילה; פטרוזיליה קצוצה דקיק.

אופן ההכנה

מבשלים את החומוס עד שיתרכך לגמרי; מכניסים את מוצרי הטחינה, למעט הצנובר והשומשום, לכלי ערבול ואז מתחיל תהליך הערבול המהיר. מוסיפים כפית של שמן זית לטחינה על מנת לתת לה מירקם משי.
להיזהר עם הכמון.

בסיום ההכנה מערים את הטחינה על כלי עמוק מאד. על הטחינה מפזרים גרגרי חומוס, צנוברים, שומשום.
על כל אלה מזליפים שמן זית ומפזרים פטרוזיליה קצוצה ואם חסר לימון מוסיפים מיץ לימון סחוט טרי.

הסוד: תמיד פיתה טרייה ביותר תיתן את הטעם האלוהי. כל תחליף אחר ישבור את המנה הזאת לרסיסים וחבל.

אפשרות נוספת: במקום חומוס לפזר בצידי הטחינה חציל קלוי (ללא גרעינים וקליל למראה ולמשקל).

נתן רועי הוא סופר, איש תקשורת ומשפטן שקצרה היריעה מלגולל את שאר מעלליו. אפשר לקרוא עוד מפרי עטו ואודותיו בבלוג שלו: הפלגה לערי השמחה.