כאתנחתא קלה לפני שנמשיך עם ספיישל כרם התימנים, קפצנו לצפון הרחוק של תל-אביב למסעדת 206. טעמנו שם את החומוס הכי מרוכז בעולם.
משה סנה 54, תל-אביב
טלפון: 03-6499466
11:30-00:45 כל השבוע. פתוח עד 2:00 בימים ה-ו'
מסעדת 206 היא מוסד וותיק וידוע, אמנם בעיקר בשל הבשרים והממולאים שלו, אבל בהחלט גם בגלל החומוס. למעשה, לפחות שלושה אנשים שאני יכול לחשוב עליהם הצהירו שהחומוס הזה חביב עליהם במיוחד, ומכיוון שאחד מהם עשה את זה מעל לצלחת חומוס מכובדת בפני עצמה, השתכנעתי ללכת ולבדוק.
מטר מצומת הפיל ושכונת צהלה, מסעדת 206 נחשבת מקום מפגש לספורטאים ועסקני ספורט וידועה כמקום שבו אפשר למצוא את שחקני מכבי תל-אביב (כדורסל) חוגגים אחרי ניצחונות. אנחנו לא איתרנו אף ספורטאי, אבל זיהינו בזווית העין את מנכ"ל האוצר לשעבר יוסי בכר.
המקום נראה בדיוק כמו שזכרתי אותו מביקורי הקודם, לפני עשור בערך: סטקייה משודרגת. סטקייה בשיטות השיווק ("ארבעה שקלים לסועד" עבור הפיתות והחמוצים) ומשודרגת בעיצוב ובמחירים.
מלבד החומוס (אליו נתייחס בפירוט בהמשך) לקחנו מרק שעועית (מצויין), מנת צלעות כבש (נאה ועשויה היטב) שהגיעה מלווה באורז עם שעועית (טוב מאד) וסלט כרוב (סביר), וגם מוסקה (מנה קטנה ומאכזבת) עם מג'דרה (סבירה) וטחינה (מתובלת מדי ומרירה). יחד עם הקולה והקפה, השארנו בסופו של דבר 209 שקלים, לפני טיפ.
ריאלי במונחים של צהלה, אולי, אבל קצת שערורייתי בשביל מי שהתרגל בשנה האחרונה לשלם 20 ש"ח על ארוחות הצהריים שלו.
ספיקינג אוף וויץ' – איך החומוס? ללא ספק החומוס המרוכז ביותר שטעמתי – במרקם, בטעם ובגודל. הזמנתי את המנה המשודרגת, שעלתה 19 ש"ח ומסתבר שהיא שונה מהמנה הרגילה בעיקר בזה שהיא מוסתרת מתחת לערימת צנוברים (שדווקא נקלו יפה והיו טעימים). לגבי גודל המנה – יש מקומות שהיו מגישים כמות כזו בתור Refill, אבל ניחא.
לחומוס של 206, כמו שכל מיני אנשים אוהבים לומר עליו, יש אכן "טעם ייחודי". מריר קצת, כבד קצת, אבל אין ספק שזו ווריאציה מעניינת על המאכל. מצד שני, היא לא שווה שתבואו למקום במיוחד בשבילה. אם אתם בעניין של בשרים, עסקני ספורט או ממולאים, ומרוויחים כמו יוסי בכר, אז המקום בהחלט שווה ביקור.