חומוס להמונים

החומוס של גליה, גליל ים

אם אתם מזדמנים לקיבוץ גליל ים, אל תוותרו על ביקור אצל גליה. החומוסייה הקטנה הזו היא מין שילוב מוזר בין פונדק דרכים לחדר אוכל של פעם, עם חמימות חבר'מנית ותחושה ביתית חמימה.

החומוס של גליה
קיבוץ גליל ים
שעות פעילות: א-ו' 9-15:00
טלפון: 052-6167070
החומוס של גליה בפייסבוק

יותר מכל דבר אחר, החומוס של גליה היא סוג של חומוסייה שכונתית – למרות שטכנית היא לא שוכנת בשכונה עירונית אלא בקיבוץ גליל ים.

החומוסייה החביבה הזו שנפתחה במרץ האחרון, פונה בעיקר לקהל קבוע שגר ועובד באזור, ומציעה אווירה ואנרגיות של מקום קטן וחמים שבו כולם מכירים את כולם ולמי שמכין את האוכל באמת חשוב שתהנה ממנו.

היא ממוקמת במבנה קטן, עם חצר ובה שולחנות וסככה מוצלת, מוקפת גדר עץ. החלל הפנימי, שקירותיו צבועים תכלת, נראה כשילוב בין פונדק דרכים לחדר אוכל של פעם, מרוהט ומקושט בשילוב בלתי אפשרי של עץ טבעי וכסאות פלסטיק, כלים ועציצים אלגנטיים לצד מגשי פלסטיק כחולים של מזנון הסתדרותי.

בין החלל הזה למטבח הגדול של החומוסיה, מפרידים דלתות-עץ נפתחות בסגנון המערב הפרוע וחלון גדול שפונה לדלפק ההגשה. מאחוריו מציצות פניה המאירות של גליה, אשה חייכנית ונמרצת בסינר כחול.

ההגשה היא בשירות עצמי – אוספים את המנה בדלפק, מעמיסים על מגש וממשיכים לבר העץ הסמוך עליו ישנן קערות ובהן פרוסות חמוצים, פלחי בצל ופלפלים חריפים. יש גם קולר עם מים קרים ולימונדה וגם קומקום עם קפה חם שלידו ערימות של כוסות קרטון הפוכות.

התפריט כולל מנות חומוס, פול ומסבחה (25 ש"ח), חומוס שקשוקה (30 ש"ח), סלט בריאות גדול (25 ש"ח) ועוד שילובים, ומנות מתחלפות כמו קוסקוס עם ירקות. על מנת חומוס בתוספת סלט קטן או סלט גדול בתוספת חומוס קטן, תשלמו 30 ש"ח. על תוספת ביצה 3 ש"ח. יש גם מלבי (10 ש"ח).

הזמנו מנות חומוס וחומוס-פול, שהוכנו והוגשו לנו כהרף עין מלוות בפיתות דשנות, אחת מהן מלאה. החומוס, במרקם משחתי ומעט גס, הוגש כשהוא מתובל בטחינה ובמעט פפריקה וכמון ושמן זית טוב, עם ערימת פטרוזיליה ועם שתי תוספות מיוחדות למקום – פירורי בוטנים קלויים ותלולית של רוטב אדום סמיך בעל חריפות עדינה, ממשפחת האריסה. עיסת פול הייתה סמיכה ובעלת גוון כהה ועמוק.

זה אולי לא חומוס שהיינו מגיעים בשבילו במיוחד, אבל הוא היה טעים, משביע ולא כבד, והפשטות הנעימה של המקום כבשה את לבנו. אם אתם מזדמנים לסביבה שווה להיכנס. גם הסלט נראה טרי ובריא, כמו שמבטיח השלט, ואי אפשר לדעת אילו הפתעות אחרות תמצאו כאן.