חומוס להמונים

חומוס בקופסא ברחוב ברגמן

כמו שהבטיח לנו לאונרד כהן, אחרי שכבש את מנהטן החומוס הולך ותופס אחיזה גם בברלין. זה קורה לאט מאד, אבל זה קורה. הפעם לכדה עדשת מצלמתנו חומוס בקופסא.

התמונה שלפניכם צולמה בשבוע שעבר ב-Olgas Feinkost, מעדנייה יוונית בשוק המקורה של מרהיינקה (Marheineke Markthalle) ברחוב ברגמן בברלין.

חומוס בקופסא, במעדנייה יוונית בשוק של רחוב ברגמן בברלין. השלט מגדיר את המוצר "ממרח שומשום וחימצה".

השוק הזה, שמתמחה במוצרים אורגניים ובמזון טרי, חזק במיוחד באוכל ים-תיכוני.

במעדנייה של אולגה, בין הגבינות, החמוצים והסלטים, ראינו את הקופסא הזו – 130 גרם ב-1.5 יורו (7.5 שקלים).

כדי לסבר את האוזן נאמר שהתחרות בתחום החומוס בברלין מזכירה קצת את ה"תחרות" בענף המזון בישראל.

הקוטג' אמנם זול שם בצורה מרגיזה (2-3 שקלים לקופסא), וכך גם רוב שאר הדברים שתמצאו בסופר. למרבה הצער – חומוס עדיין איננו אחד מהם, אחרת גם הוא היה בוודאי עולה פרוטות.

בכל אופן, ההופעה של חומוס על המדפים היא סימן מובהק לכך שגם החומוסיות בדרך, ונראה שזה יקרה שם בקרוב.

מעדניית אולגה בשוק של ברגמנשטראסה. בין הגבינות והסלטים ראינו פתאום קופסת חומוס. 130 גרם ב-7.5 שקלים.

 

אם כנגד החומוס המבליח מדי פעם בתפריטי המסעדות בברלין אפשר לטעון שהוא מיועד בעיקר עבור תיירים, אז החומוס בקופסא מיועד כנראה לתושבי העיר, וזה כבר כנראה חלק מתהליך החומוסיזציה שלה.

אז אמנם מדובר בשלב מוקדם הרבה יותר מאשר בארצות-הברית, אם לשפוט לפי המצב בסופרים האמריקניים. מצד שני, בעיר שמחפשת את עצמה ומשתנה במהירות מסחררת כמו ברלין, זה רק עניין של זמן.