חומוס להמונים

יוסף חומוס גלילי חם, רמת אביב

החומוס הפופולרי של יוסף מפרדס חנה הגיע לרמת אביב. לא תאמינו מה קרה אחר-כך.

יוסף חומוס גלילי חם
כתובת:
ברודצקי 19 תל-אביב (במרכז המסחרי)
שעות פעילות: א-ה' 9:30-20:00, שישי עד 15:00
טלפון: 03-5553209

איש אינו יודע לומר כמה חומוסיות ישנן היום בתל-אביב, וגם קצת קשה לספור כשבכל רגע שעובר נסגרת אחת ונפתחות שתיים – אבל כמעט כולן נמצאות דרומית לירקון.

בשכונות הצפוניות זוהרים בבדידותם היחסית מקומות כמו חומוס כספי (נאות אפקה) ומדאמס (הדר יוסף, קניון רמת אביב), שזוכים לפופולריות גדולה, בין השאר, כי אין אלטרנטיבות קרובות או מוצלחות במיוחד.

במרכז המסחרי של ברודצקי, לב רמת אביב הישנה, נעשו כבר כמה ניסיונות בעבר לפתוח חומוסיה שכונתית, ולמרות השממה שמסביב הם לא צלחו. עד שהגיע יוסף.

יוסף חומוס גלילי חם, סניף בן כשנה של יוסף החומוסייה מפרדס חנה, נראית כחומוסיה שעתידה עוד לפניה. יותר מזה – היא השתלבה כה יפה במרחב עד שהיא נראית כאילו תמיד הייתה שם. היא מנצלת "מעבר" שנראה שאיש לא עבר בו כבר שנים ומשתמשת בו כ"רצפה" לתריסר שולחנות עץ בשני טורים ארוכים, שמוצלים בסככות ענק.

לטוב ולרע, הגענו ליוסף ביום לא רגיל – ערב פסח, ביום שבו הנהלת המקום הזמינה את הלקוחות הקבועים ואת הציבור הרחב לבוא ולעזור לה "לחסל את החמץ".

קשה היה להחמיץ את הציבור הרחב – חבר'ה שפתחו שולחן עם חומוס ובירות, הורים עם ילדים מוכתמים קלות בקטשופ, עובדי משרדים בהפסקת צהרים, ועוד כהנה וכהנה זולתים, ומדי פעם אוכל מרחף באוויר ונוחת על שולחן לקול מצהלות.

בקצה של טורי השולחנות ישנו חלל קטן שכולל חנות ודלפק הפונה למטבח, עליו צובאים מלצרים ולקוחות טייק-אווי. אחד העקרונות המוצהרים של המקום הוא שאת כל המנות שבתפריט אפשר לקחת הביתה, ואפשר גם לרכוש את שמן הזית והטחינה (אל ארז) בהם הם משתמשים. וגם את מנת היום, וביום הספציפי הזה היו שתיים: טורטליני בשר וקוסקוס עם מרק. לא כל-כך קשור לחומוס אבל כנראה הם יודעים מה הם עושים כי הרבה אנשים עזבו עם שקיות.

מכיוון שהבנו שבחרנו בזמן לא אידיאלי, קיבלנו בהבנה את ההמתנה הארוכה למלצר שבמהלכה הספקנו להכיר לפני ולפנים את התפריט הכתוב בהומור (כולל הציטוט האלמותי "אצלנו נעדיף שתחכו לחומוס ולא שהחומוס יחכה לכם"). בסופו של דבר הזמנו מנת חומוס גרגרים (26 ש"ח) ומנת "הקומפלט של יוסף" (33 ש"ח) וגם צ'יפס קטן (8 ש"ח) וצלחת עם 4 כדורי פלאפל (6 ש"ח).

מנת החומוס גרגרים של י' הגיעה עם ביצה למרות שהוזמנה בלי ושתי המנות תובלו בקצת יותר מדי פפריקה, אבל התגברנו. הקומפלט של יוסף, למקרה שתהיתם, היא מנת קומפלט חומוס-פול-ביצה סטנדרטית בתוספת של פרוסות שקדים קלויות במחבת שמשמשות בתפקיד צנוברים.

מנת הקומפלט של יוסף. הקליקו להגדלה

כמו שמבטיח השם – מדובר בחומוס חם, כלומר חומוס שנטחן מגרגרים חמים, ולפעמים גם מוגש כשהוא עצמו חמים. נדמה לי שהחומוס של יוסף הוא אחד ממובילי הז'אנר, וגם אני שמעדיף את החומוס ה"רגיל" לא נשארתי אדיש לטעם ולמרקם, וגם לא לגודל של המנות.

המנות שלנו היו גדולות מאד ומושקעות וניכר היה שהכל עשוי מחומרים טובים וטריים. שתיהן הגיעו עם הרבה גרגרים, טחינה דלילה קצת, שמן זית טוב ומעט רוטב חריף. הן הוגשו עם פיתות טובות, זיתים סבירים וחמוצים מאכזבים. הפלאפל והצ'יפס הגיעו לשולחן חמים ופריכים, והיו טעימים למרות שלא חדשניים בשום צורה.

בסך-הכל אוכל טוב, וגם יש הרבה אפשרויות – יש עוד 22 מנות ותוספות בתפריט, לא כולל המתוקים (מלבי וקינוח שוקולד טבעוניים 11-12 ש"ח), השתייה הקרה וקפה עם הל חופשי ע"ח הבית. כמו כן: ביצה ראשונה חינם ויש Refill חופשי.

את החומוס אפשר לקבל גם עם פטריות, בשר, שקשוקה או חצילים, טחינה ועמבה ("סביח בצלחת") תמורת 32-37 ש"ח. יש גם משוואשה (26 ש"ח) ויש "מנה מוקטנת" (החל מ-20 ש"ח + תוספת בהתאם לתוספת, ובלי Refill) ומנת ילדים (16 ש"ח). השאר הן בעיקר סלטים, מנות פתיחה ותוספות – קובה בורגול, סמבוסק חומוס, בשר מוקפץ עם בצל ושקדים, ועוד.