משלוח חדש של גרגרי חומוס איכותיים מהזן הבולגרי נחת אצל "גבאי", ספק הגרגרים הרשמי של הבלוג. שווה ביקור באופן כללי.
כמו שיודעים גולשי בלוג החומוס זה מכבר (וכמותם עוד כחצי מיליון מבקרים, בינתיים, בדף של מתכון החומוס שלנו), גרגר החומוס מהזן המכונה "בולגרי" נחשב על-ידי רבים כטוב ביותר להכנת ממרח חומוס.
חומוסיות רבות משתמשות בגרגרים מזנים אחרים, בעיקר בזן הדס הישראלי, שגם הכי קל להשיג אותו וגם מספק לחומוס טעם מתקתק וארומטי שיתרונותיו בצדו.
הגרגר הבולגרי, מצדו, הוא קטנטן ובעל קליפה דקיקה שמתפוררת בקלות בבישול ומאפשרת לקבל מרקם חלק במיוחד. יש לו טעם אציל ועדין, כזה שנותן את הכבוד הראוי לטחינה ועדיין שומר על נוכחות. לכן הוא גם השליט הבלתי מעורער של החומוס הגלילי.
את הגרגר הבולגרי, המיובא מטורקיה בדרך-כלל, ניתן לזהות בקלות לפי מידותיו הזעירות ופניו החלקים, עם הצבע הקרמי, הכהה מעט יותר מאחיו. למרות זאת, סוחרי קטניות נוהגים לא פעם למכור גרגרי הדס קטנים או גרגרים מזן זהבית (דומה להדס אך קטן יותר) בתור "בולגרי".
עשה לכם רב וקנה לך גרגר
גם כאשר מוצאים את הגרגר הנחשק, לא תמיד הוא טרי ובאיכות טובה. ברכישת קטניות, באופן כללי, כדאי לקיים את אמרת חז"ל ולעשות לכם רב – למצוא מקום שבו תדעו שמתייחסים ברצינות לעניין, ומתאמצים להביא לכם גרגרים איכותיים.
ה"רב" שלי הוא מאיר גבאי משוק לוינסקי. מלבד הכתובת המותאמת במיוחד לבלוג (נחלת בנימין 101, ממש ליד פינת רחוב לוינסקי), "גבאי" היא אחת החנויות החביבות עליי בשוק. גם בגלל מאיר שהוא סוג של צדיק נסתר וגם בגלל שיש כאן, במקום אחד, כמה מוצרים שאני רוכש בקביעות.
מאיר, דור שני בשוק ואוצר של ידע קולינרי בפני עצמו, מבין לא רק בקטניות אלא גם באוכל איטלקי (ובאוכל בכלל), ואפשר למצוא אצלו חומרי גלם מצוינים אם אתם מחבבים גם את המטבח הזה, וגם לקבל עצות מועילות (טיפ: נסו להגיע באמצע השבוע, לא בשישי העמוס).
יש לו גם מבחר מצוין של פירות יבשים, תבלינים, ריבות, רטבים ושימורים, וכל דבר טוב שניתן לייבש, לבקבק או לצנצן – אבל קודם כל, הוא הספק שלי לחומוס ומוצריו. בכל זמן אפשר למצוא אצלו גרגרי חומוס באיכות טובה, 7-8 סוגים של טחינה, שמן זית טוב, צנוברים יפהפיים וכמון עוצמתי.
כמה צעדים ממנו, אפשר להשלים את הרכישה אצל שלמה הירקן, כולל פטרוזיליה מצוינת, לימונים עסיסיים, שום, בצלים ועגבניות (וב-15 המטרים שמפרידים בין שני אלה תמצאו את אלברט הספר ואת דוכן המיצים של רחמים, שגם הם שווים ביקור. וכמובן, על הפינה את קפה קאימאק המפורסם).
איפה עוד משיגים את הגרגר הבולגרי?
מלבד אצל גבאי, תוכלו למצוא חומוס בולגרי גם אצל "חבשוש", ברחוב החלוצים 18, מרחק שלוש דקות הליכה.
נתקלתי בגרגר הבולגרי, פה ושם, גם בשוק מחנה יהודה ובשוק הכרמל, אבל אני לא יודע לשחזר את שמות הסוחרים והחנויות. אם אתם יודעים או שנתקלתם בבולגרי במקומות נוספים, אנא ספרו על כך בתגובות.