חדש בבלוג

חומוס הבימה: צמחונית במרמורק

חומוס הבימה, צמחונית בריאה וממוזגת היטב בלב הצנטרום של המרכז, מגישה חומוס שהרבה אנשים אוהבים. עבדכם הנאמן, למרבה הצער, לא מצא שהוא אחד מהם.

חומוס הבימה
כתובת: מרמורק 12 תל-אביב
שעות פתיחה: א-ה' 10-20:00, ו' עד 16:00
טלפון: 03-6868007

זה כבר זמן מה שאנשים מספרים לי על חומוס הבימה, ובדרך-כלל הם מספרים דברים חיוביים. המקום גם קיבל ביקורת מחמיאה בהחלט מניימן, בלוגר נמרץ וחומוסאי מצטיין (אם כי גם הנ"ל פסק שיש מחלוקת בנושא).

חומוס הבימה, מרמורק תל-אביב

חומוס הבימה, מרמורק תל-אביב.

הייתי אמור בכלל לנסוע לדגום חומוסייה עכואית עם חברי ג'ו, מה שלא הסתייע, וביקור בחומוסייה החדשה ברחוב מרמורק נראה כנחמה פורתא.

נטלתי את חברי י' (לא ה-hummus buddy, י' אחר, חבר מהשכונה), מושבניק מסוקס ומיטיב לכת, ויצאנו למסע הנועז עד למעלה שדרות רוטשילד, בואכה חורבות הבימה.

נעים, מושקע ולא פוגע

חומוס הבימה הוא מקום לא גדול – חלל קטן בצורת ר', כמה כיסאות בחוץ, ושלט צנוע שצריך לעקוף עץ אחד, שני תמרורים והמון מכוניות כדי לצלם אותו. החלל הפנימי בוהק בנקיונו ובעיצוב התכליתי אך נאה. אחלה מיזוג, כמות נכונה של אור, שירות מאד מושקע.

התפריט כולל שילובים בסיסיים של חומוס, מסבחה, טחינה וגרגרים, עם או בלי ביצה, במנות גדולות או קטנות. ישנם גם כמה סלטים, מג'דרה, כרובית בתנור על טחינה, ועוד כהנה וכהנה מנות צמחוניות פשוטות. אין פול, פלאפל או צ'יפס. למעשה, אם אינני טועה לא היה בתפריט שום דבר מטוגן. יש מלבי לקינוח. לא טעמנו.


לקחנו מנת חומוס-מסבחה קטנה ומנת חומוס-טחינה גדולה (המלצרית שאלה אם אני רוצה גרגרים ואמרתי שכן), וביקשנו גם פיתות רגילות וגם מלאות. עד שהגיעו, העמיסו לנו על השולחן צלוחיות עם סחוג ירוק, רוטב שום-לימון, פלחי צנון, חמוצים, זיתים ופלפלים ירוקים (חריפים, קלויים ופרוסים, עם פלחי שום).

האחרונות, נראו מצוין וגם הדיפו ניחוח מפתה, ובאופן כללי הכל היה טעים (יש מקום לשיפור בגזרת המלפפון). הפיתות, לעומת זאת, היו בינוניות מכל בחינה.

המנות הגיעו. חומוס בעל מרקם חלק מאד, לא סמיך מדי, עם גרגרים בולגריים שנחו בערימה אימתנית על המנה שלי (שבמקור, כזכור, נועדה להיות מנת חומוס-טחינה), רכים ונימוחים במידה. היו שם גם שמן זית טוב, פטרוזיליה, קצת כמון וכנראה הרבה כוונות טובות.

בכל אופן, השילוב בין התיבול המעט אנמי והפיתות המסורבלות, יחד עם טעם לוואי אניסי קל, הפכו את המנה המושקעת וההרבה-יותר-מדי-גדולה הזו, למאכזבת מבחינתי. וגם י', שלקח את המנה הקטנה, אמר שזה חומוס קצת "מפיל".

י', שהוא פטפטן קטן מאד, אמר שחומוס הבימה קצת משעמם, קצת אשכנזי מדי, וקצת כבד.

עניינים שבז'אנר

החומוס של חומוס הבימה, נעשה לפי מתכון של השף רמי עמינוב מפינצ'וס (פאב באותה בעלות, וכנ"ל ארמדילו, פיקוקס, סרבסה וקפה נח, לפי אייל – אל תשאלו את סחבק, מה הוא מבין בכלל במקומות כאלה).

איכשהו, נדמה לי שלא השף הוא זה שהכין את המנה הספציפית שאכלתי ומשהו התפספס – בהכנה, בהגשה. זה קורה, במיוחד במקומות חדשים.

ישנם גם עניינים של טעם אישי, ויכול להיות שאנחנו סתם במיעוט כאן, אבל נראה לי שפשוט לא טעמנו את החומוס הזה כשהוא במיטבו. כמו שהוא – הוא לא חומוס רע, אבל ממש לא חומוס ששווה בשבילו ללכת שעה ארוכה באמצע האוגוסט חסר הרחמים הזה.

1 תגובה על חומוס הבימה: צמחונית במרמורק

  1. אחזור על מה שאמרתי בבלוג: עם קצת מלח שהוסף עצמאית, הפכה לדעתי המנה למצוינת (למרות שיש כמובן עניינים של טעם וריח ויום וכו')

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*