"החומוסיה בבית": חומוס צבר על סטרואידים
"החומוסייה בבית" היא סדרת מוצרים חדשה של סלטי צבר, שמנסה לסגור עוד קצת מהפער הגדול שבין הקופסא לדבר האמיתי. ההצלחה חלקית
"החומוסייה בבית" היא סדרת מוצרים חדשה של סלטי צבר, שמנסה לסגור עוד קצת מהפער הגדול שבין הקופסא לדבר האמיתי. ההצלחה חלקית.
אנחנו לא מרבים לכתוב כאן על מוצרי חומוס בקופסא, וזה חרף היותנו אנשים די פרגמטיים בסך-הכל. כלומר, ברור שכולנו (טוב, רובנו) נאלצים לאכול פה ושם את החומוס התעשייתי – באין ציפור שיר וזה – ועדיין, לבדוק עבור קוראינו מוצרים כאלה זה סוג של הקרבה שקצת קשה לנו.
כמובן, יחי ההבדל הקטן בין מוצרים שהיצרנים שלהם מנסים לשכנע שאי אפשר להבדיל בינם לבין חומוס של חומוסייה (ע"ע החומוס של אבי מבית אחלה), שזה סוג של שקר-כלשהו, לבין מוצרים שבאמת נעשה ניסיון לגרום להם להזכיר את הדבר האמיתי, לפחות קצת.
מוצרי "החומוסייה בבית" החדשים של סלטי צבר מנסים לעשות את זה במקוריות ראויה לציון. הרעיון: אתם מקבלים חומוס-קופסא סטנדרטי (או למעשה, הגירסה המחוזקת, שיש בה יותר טחינה) באריזה שכוללת קופסא נוספת ובה גרגרים מבושלים ומתובלים ברוטב פלפלים חריפים. את הגרגרים אפשר לחמם במיקרוגל, כדי לערבב עם החומוס ולקבל משהו שמזכיר מסבחה או מנת חומוס גרגרים, תלוי במוצר.
מבחן דרך למסבחה
החלטנו להעניק למוצר המסבחה מבחן דרך הוגן. מכיוון שלסחבק אין מיקרוגל (וגם לא אופה לחם, מיקסר, סיר טיגון, מסחטת מיצים או טוסטר מתומנים), השתמשנו אני וא' (עכבר הניסוי העונה באופן רגיל לשם אלון) בבאן מארי כדי לחמם את התוספת, שאגב, מגיעה בכמות הרבה יותר מדי קטנה בשביל חצי ק"ג החומוס לו היא מצורפת.
הכנו מנה יפה בצלחת חומוס אותנטית ואפילו קישטנו בפטרוזיליה טרייה ואחרי התלבטות מסוימת גם הקרבנו קצת משמן הזית הגלילי שהיה בבית וממש מתאים לחומוס. לבסוף, התיישבנו לאכול עם פיתות טריות ומצוינות.
התוצאה הייתה מרשימה למראה אבל החיך לא השתכנע, או כפי שסיכם א' (אלון): "זה לא בלתי-טעים אבל מסבחה של חומוסייה זה לא". תכל'ס, הטעם של החומר המשמר עדיין הורגש, למרות התיבול.
יש לנו הרגשה שלו היינו מבשלים גרגרים ומגישים את המנה עם גרגרים חמים אמיתיים ועוד קצת לימון וכמון ושום טרי כתוש, התוצאה הייתה כבר ממש כמעט מזכירה חומוסייה (זה בעצם מה שעשו ב"חומוס אבי"). אבל כמובן, אם היינו מבשלים גרגרים כבר היינו מכינים את החומוס והמסבחה שלנו בעצמנו.
ומצד שני, אם לחזור למקום שבו פתחנו – יש מצבים בחייו של חומוסאי שבהם הולך לישון לא עם החומוס שהוא רוצה אלא אם החומוס שהוא יכול. בהשוואה לדברים אחרים שמתקראים "חומוס" ו"מסבחה" לחדשים של צבר אין מה להתבייש. בסה"כ הופתענו לטובה.
18 בינואר 2014 ב-19:50 //
אפרופו, יכין עדיין משווקים את החומוס להכנה מהירה שלהם? הוא היה מוצלח ולא ראיתי אותו לאחרונה.
18 בינואר 2014 ב-23:46 //
לקנות בסופר! לפתוח ! לחמם ??? לערוך ו.. ו…. ???..
כבר עדיף להכין לבד !!!!!!!!!!!!!!!!!
עם המתכון שלנו הידוע !!!!!!
מניסיון ! הרבה יותר טעים !!! (וגם בריא)
אתם מוזמנים בואו לטעום !!!!!
19 בינואר 2014 ב-18:17 //
למה אתם נותנים במה לזוועות האלו?!
20 בינואר 2014 ב-10:28 //
על טעם וריח אפשר להתווכח רק אין מנצח..אז לא אתווכח על הטעם.אבל,בדקתם מה החומוס הזה מכיל??בדקתם כמה נתרן יש בו??חומרים משמרים?צבעי מאכל..?
20 בינואר 2014 ב-15:43 //
חומוס תעשייתי, אפילו הכי טעים שיש, לא ניתן לנגב אותו בצלחת כמו חומוס ביתי או חומוס שהוכן בחומוסייה. הטעמים של החומר המשמר וכל שאר הדרעק התעשייתי שדוחפים לחומוס פשוט גורם לבחילה לאחר ניגוב אחד.
חומוס תעשייתי יותר מתאים למריחה על סנדוויצ'ים.
למרות הסלידה שלי מחומוס תעשייתי, יש לצבר חומוס שנקרא "אבו מרואן" שהוא באמת חומוס טעים יחסית לתעשייתי. אבל עדיין לא ניתן לניגוב, אלא רק למריחה.
23 בינואר 2014 ב-21:18 //
כע…….
27 בינואר 2014 ב-11:20 //
חשוד מאוד.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2774404&skip=1
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryID=2771391&r=1
האם זה קידום מכירות של צבר ? אני לא רוצה לקפוץ בהאשמות. אבל אם זה כן הייתי מצפה לגילוי נאות
30 בינואר 2014 ב-16:21 //
שימי – אם השאלה שלך היא האם צבר שילמו על הפוסט הזה, התשובה שלילית.