חדש בבלוג

10 טיפים לבחירת חומוסיה

מצד אחד, לפעמים החומוס שהכי כיף לאכול בו הוא זה שנמצא מעבר לפינה. מצד שני, לפעמים יש כמה כאלה. ומצד שלישי, אם כבר נוסעים, אז שיהיה למקום טוב. 10 טיפים לבחירת חומוסיה כלבבכם.

1. תנו למישהו אחר לאכול שם לפניכם. אין שום סיבה לרוץ לחומוסייה חדשה שנפתחה זה עתה. תנו לאחרים להקריב את גופם על מזבח הניסוי והטעייה הקולינריים והפפטיים. איספו עדויות וקבלו התרשמויות, ורק אז תחליטו האם שווה לסור למקום ולבדוק בעצמכם.

2. בואו בשעות של התור. שעת היום שבה מתגודד תור ארוך של אנשים ליד החומוסיה היא בדרך-כלל השעה שבה החומוס הכי טרי וטעים. מצד שני, זהו גם הזמן שבו המנות עלולות להיות פחות מושקעות והשירות מבעס. זה הזמן האידיאלי לתהות על קנקנו של המקום, על מידת הרצינות שלו ועל איכויותיו.

3. התחילו בחומוס. לא מסבחה, לא משאוושה ולא חומוס פול – תמיד תתחילו בחומוס רגיל. זו הדרך הכי טובה להעריך את הידע החומוסאי של המקום. אם החומוס לא טעים, קשה להניח ששאר המנות המבוססות עליו יהיו מוצלחות. טעמו את החומוס בלי כלום – אפילו בלי פיתה. האם טעמו כזרע גד ועינו כעין הבדולח? או שמא מדובר בעיסה תפלה?

4. על שלושה דברים עומד החומוס: על הפיתה, על הטחינה ועל שמן הזית. אם הטחינה לא טעימה אז איך יהיה החומוס טעים? ואם הפיתה לא איכותית אז איך תנגבו בהנאה? ואם שמן הזית מהול, איך לא תקבלו בחילה אחרי שתאכלו?

5. הפנימו: חומוס אוכלים בחומוסיה. לעיתים נדירות אפשר לאכול חומוס טוב במקום שאיננו חומוסיה. בדיוק כמו עם כל מאכל אחר, כדאי ללכת למקום שזו התמחותו – כמו שלא תאכלו פסטה בקפולסקי או מלאווח במסעדה פולנית. יוצאי הדופן, אגב, הן בדרך-כלל מסעדות תימניות או פשוט ערביות.

6. חומוסיות טובות נסגרות בצהריים. זה לא כלל ברזל כמובן, ויש לא מעט יוצאי דופן, אבל חומוס הוא במקורו מאכל של בוקר וחומוסיה שנסגרת מתישהו סביב הצהריים היא בעלת סיכוי טוב להיות מקום שטוב לאכול בו חומוס. קומו שעה קודם.

7. לכו על מנת הבית. אם המנה באה עם רוטב חריף ואתם לא משתמשים בו, אל תתפלאו אם היא תהיה קצת תפלה. אם כולם אוכלים עם פטרוזיליה, אל תתחכמו ותבקשו בלי. אל תסרסו את המנה שמציעים לכם, תורידו ממנה מרכיבים ותתפלאו שהיא לא מוצלחת. אם בהרכבת מנת החומוס שלכם הושקעו ידע ומחשבה, תנו אמון.

8. חומוס זה גם אווירה. כשאתם מחפשים את החומוסיה שלכם, חפשו מקום שנעים לכם לשבת בו. יש כאלה שלא יכולים לסבול את שיטת הגומרים-הולכים של אבו חסן ואחרים לא יכולים לדמיין על אכילת חומוס בכל מקום אחר חוץ מאשר על הגבעה הצופה למפרץ יפו. יש אנשים שאוהבים את החומוס שלהם בכרם, ואחרים חייבים לשמוע ברקע את השיר "יש מרק ירקות משגע" (אשכרה) כדי ליהנות.

9. כל אחד ומה שהוא אוהב. למרות שישנם נכסי צאן ברזל דוגמת אבו חסן, לינא, סעיד ואחרים, ישנם עניינים של טעם והעדפה אישית. בסופו של דבר, החומוסיה הכי טובה עבורכם היא זו שמכינה את החומוס שהכי טעים לכם.

10. בקשו חוות דעת נוספת. אל תלכו לחומוסייה שאתם לא מכירים לפני שקראתם עליו במדור הביקורות שלנו. ואם לא הופיעה אצלנו ביקורת, העירו לנו כדי שנוסיף כזו (לוקח זמן אבל בסוף אנחנו מגיעים).

11 תגובות על 10 טיפים לבחירת חומוסיה

  1. כל מילה מלמיליאן. מסכים וחותם 🙂

    למרות שאצל תנעמי (רעננה) החומוס "נופל" רק אחרי 20:30 שעה לפני הסגירה, ועדיין עדיף לתפוס אותו לפני 15:00 אחה"צ, הכי טרי והכי טעים.

  2. מפלצת החומוס
    26 בפברואר 2007 ב-00:33 //

    יש לציין כי בעיני חומוס שפותח עד הלילה דווקא יותר קורץ מחומוס שנסגר בצהריים. לא כי החומוס יותר תפל או פחות טרי אלא כי הוא מציע משהו יותר רחב ללקוחות שלו. כי הוא רוצה להיות גם מפגש חברתי בשונה מחומוס שבא למלא צורך מאוד מסויים וסוגר בשלוש.

  3. ברור שזה נחמד למצוא חומוס טוב באמצע הלילה, אבל זה נדיר, אלא אם כן המקום מכין נאגלות טריות לאורך היום, ואני לא מכיר ראלו. ברוב החומוסיות החומוס עייף בערב..

  4. אינשולדי – מדוייק.

  5. מפלצת החומוס – מבחינתי, מי שמצליח להציע לי חומוס טוב ואווירה טובה בכל שעות היום הוא בוודאי טוב לי ולבטני. וכמובן שיש לי את המקומות החביבים עליי, לאותם זמנים שבהם בטני פוסקת "חומוס!" בלי התחשבות בשעות הפתיחה המסורתיות של אבו חסן. למרבה הצער, המקומות הללו מעטים ורחוקים אלו מאלו. הסיבה שאבו חסן – או בהדונס לצורך העניין – יכולים לפתוח לכל-כך מעט שעות היא בדיוק זו: שהחומוס שלהם הרבה יותר טוב מרוב מתחריהם.

  6. מפלצת החומוס
    26 בפברואר 2007 ב-02:01 //

    לא בטוח בזה, דודו גבע אמר פעם (ואני מניח שאני מטיף למקהלה) שחומוס זה קודם כל איך אתה מגיע לחומוסיה (אווירה,מצב רוח, לבד, איך נראית החומוסיה, איך מתייחסים אלייך וכמה נעים לשבת שם) ואחרי זה מגיע הטעם הממשי של החומוס. אני חושב שבלי לחטוא יותר מדי לאמנים הגדולים – יש בזה המון אמת.
    אחת הסיבות בעיני שאבו-חסן זה טעות שאלוהים יצר.

  7. טיפה הסתייגויות:
    א. שעות התור הן השעות בהם החומוס הכי טרי, אבל השעות שהכי מבאס לאכול בהם. למה? כי יש פאקינג תור. אני שונא תור, ובמיוחד שונא תור לחומוס. חומוס אמור להיות מאכל ללא הכנה – ביקשת קיבלת. עומס יתר מרחיק אותי ושכמותי.

    ב. אני תמיד מתחיל במסבחה (או משאוושה). זו בעיני המנה האמיתית, החומוס הוא רק הבלוקים שבונים אותה. אם המסבחה מוצלחת, יכולים לעבור שנים מבלי שאטעם את החומוס המקומי. למעשה, מעולם לא אכלתי חומוס ב'חליל' הרמלאית.

  8. חייש:הפוך גוטה הפוך.החומוס הוא הבלוקים למסבחה?מסבחה בנויה מטחינה וגרגרים.אין קשר בין ממרח החומוס למסבחה.אכן אני תמיד בודק חומוסיה לפי החומוס הנקי!כעת נופל לי האסימון איך לאבו חסן יש כל כך הרבה חסידים שוטים.הם מעולם לא טעמו את החומוס שלו….אפילו לא ניסו…ואכן אצלו החומוס בינוני מאד .זה היתרון באבו אדהם.המשוושה בנויה ממסבחה עם צמיג חומוס מסביב.כך נהנים משני העולמות.הרשו לי לשחוט כמה פרות קדושות:חומוס לא צריך להיות טרי טרי!חומוס שעומד מכוסה שעה לפחות מקבל טעמים יותר עמוקים.זה נכון גם מנסיון אישי וגם מעצות של חומוסולוגים מומחים.עוד עצה.חומוס אוכלים לבד!ואם לא לבד אז הפתגם"אין משיחין בשעת הסעודה"נכתב על ידי רבי חומוסון!תמיד בפעמים שאני עם זוגתי החומוס לא מוצלח…טענות כמו המוסיקה מעצבנת,נזמין סלט,צ'יפס רחמנא ליצלן ושיחות מיותרות מפריעות למלאכת הקודש.חייבים להתרכז בתפילה!

  9. תמיר, עם כל הסובלנות שלנו כלפי הדת שלך, אולי תרענן קצת את המנטרה?
    חוץ מזה, אני חייב למחות כנגד הטענה שהחומוס של אבו חסן הוא בינוני. הוא לא. הוא מצויין. יכול להיות שאתה מעדיף את הטעם או המרקם האבו אדהמי, וזה באמת סבבה, אבל למה להשמיץ סתם?

  10. דת לא מחליפים סתם.עד שמישהו יוכיח לי שיש אלוהים אחרים המנטרה תהיה חקוקה בסלע.לכנות את חומוס אבו חסן כבינוני זו השמצה???להגיד שהחומוס סתמי,קמצני ביותר(מה זה להזמין מנה וחצי?זה חומוס לא זהב.מה עם התוספת על חשבון הביית?),שחוק העדר עובד יופי,שהיחס חרא בלשון המעטה(תאכל ועוף מפה)להרגיש שעושים לך טובה,אלה השמצות!!!!בינוני זו השמצה…?

  11. יובי - שף
    5 ביוני 2007 ב-00:43 //

    לתמיר שלום!!! בדקתי את הסברה שלך, שגם אני האמנתי בה,והיא שמסבחה בנויה מגרגירי חומוס ומטחינה, ואין קשר למשחה ה" חומוסית " בדקתי זאת עם קולגה שף לבנוני אשר אני מכיר. שעבד הרבה שנים בראמאללה,בית לחם, יריחו,נצרת , ברשת דן ועוד כמה מסעדות .ועם מסעדן שף שלאביו היה חומוסיה ביריחו, ולשניהם היתה תשובה החלטית שבמקור המסבחה היתה מנה שנאכלה מוקדם בבוקר ע"י פועלים פשוטים , מנה שתחזיק אותם עד הצהריים, כדי שלא תכביד דיללו את מנת הגרגירים והמשחה המסורתית בהרבה טחינה לבקשת הפועלים. זה בקצרה ההסטוריה של מנת המסבחה. המנה היתה צריכה להיות מעודנת וקלילה אך עדיין להחזיק את הפועל עד הצהריים. הם גם הפנו אותי לכתובים אשר התפרסמו לאחרונה בספר על הבישול הערבי, וגם בו המתכון למסבחה הוא עם משחת החומוס . בהפתעה והתודה יובי.

1 טרקבקים ופינגבקים

  1. כמה שווה מאסר בימינו? » כותבים

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*