חדש בבלוג

הפרלמנט: חומוס בגליל ים

אולי בזמן אחר היינו מצליחים ליהנות יותר מהירוק שמסביב או שהיינו מקבלים מנה יותר מושקעת. בשורה התחתונה, החומוס של "הפרלמנט" סגר פינה – אבל לא נפלנו מספסל העץ.

הפרלמנט
כתובת: בכניסה לגליל ים
שעות פתיחה: א-ה' 9-16, ו' עד 15:00
טלפון: 052-6166789

גליל-ים, למי שלא מכיר, הוא קיבוץ (בלי פרות, עם דשא) שנמצא ממש ממש קרוב להרצליה – כל-כך קרוב שהוא ממש חלק ממנה. באמת, חוויה של מקום – דשא, עצים ושקט פסטורלי באמצע הבטון. בועה של שפיות ובתוכה אנשים שגרים, עובדים ואוכלים חומוס.

חומוס של הפרלמנט עם בוטנים קלויים קצוצים. נשמע מוזר אבל זה דווקא לא רע.

לפני כשנתיים וחצי נפתחה בכניסה לקיבוץ חומוסיית הפרלמנט, מקום צנוע שמזכיר קצת בקונספט את בלו באס או את חומוס הג'ינג'י – מטבח קטן, תפריט פשוט, סככה, עצים וכמה שולחנות.

להגיש חומוס במקום כזה ביום אביבי זו כבר נקודת פתיחה מצוינת.

כשנקלעתי לסביבה בימי ערב הפסח עם חברי ג', באופן לא מתוכנן, החלטתי שחבל להחמיץ את ההזדמנות ומוכרחים לנסות. העיתוי לא היה אידיאלי, יש לומר. ג' היה קצת לחוץ שלא יאחר להוציא את הילדה מהגן.  לפנינו השתרך תור של 18 חיילים, חניכי קורס מבסיס סמוך. אצל הדלפק, הזיעו צעיר וצעירה נמרצים להוציא מנות בקצב הכי מהיר שיכלו.

אם רצינו ליהנות מאווירה נינוחה וממנה סופר מושקעת, אז כנראה שעדיף היה לבוא ביום אחר. מצד שני – היינו ממש רעבים.

בתפריט העדכני של הפרלמנט ישנם גם סלטים, פלאפל, צ'יפס וקינוחים. אבל לאור הנסיבות קפצנו כמוצאי שלל רב על שתי מנות חומוס גרגרים פלוס ביצה (שגם אותן הצלחנו להשיג רק בזכות האדיבות המפתיעה של אחת מקבוצות החיילים שנתנה לנו לעקוף).

אני בכלל רציתי בלי ביצה, במיוחד אחרי שראיתי שמדובר בסתם ביצה קשה, ולא חומה חלילה. ג' הזמין את המנה שלו עם התוספת המיוחדת של הפרלמנט, בוטנים טחונים קלויים במחבת (אולי בפרפזה על חמאת הבוטנים המשמשת במתכון של "בלו באס"). נשמע מוזר אבל דווקא היה טעים. הפיתות, שמנמנות ומצוינות, תרמו.

בכל אופן, החומוס של הפרלמנט, לפחות ביום בו טעמנו אותו, היה רק כמעט-טוב. לא בלתי טעים אבל קצת כבד ועם ארומה מודגשת מדי של סודה לשתייה. יש מצב שהמתכון הבסיסי טוב ונפלנו על יום חלש ו/או על מנות פחות מוצלחות שהוכנו בחופזה, בגלל העומס הגדול על המקום.

מצד שני, חומוס הפרלמנט היה שם בשבילנו, בזמן, כדי לסגור פינה. לא נגיע במיוחד, אבל אנחנו עשויים להתפתות לבדוק אותו שוב ביום ובשעה פחות עמוסים.

10 תגובות על הפרלמנט: חומוס בגליל ים

  1. מסכים איתך. עצרתי שם עם שאול לפני כמה חודשים. היה יום ששי בבוקר והמקום היה ריק. חשדתי, אבל היינו רעבים אז ביקשנו חומוס. שאלתי את בעלת המקום מתי יש כאן אנשים, והיא הסבירה שבמהלך השבוע מלא כי מגיעים עובדים מהסביבה ובששי מלא בדרך כלל בצהריים.
    הכלים היו דוחים וכך גם המפה הדביקה והמסריחה שכיסתה על השולחן העקום. החומוס היה חלש וסתמי וכמובן שלא חזרתי לשם יותר. חומוס זו אמנות, וכל אחד חושב שהוא מסוגל לעשות. אז זהו שלא.
    המסקנה: חומוס – רק מערבים.

  2. בתגובה למיכאל.החומוס האהוב עלי הוא של אסף ועד כמה שידוע לי ערבי הוא לא….

  3. מתי הבלוג המדהים הזה יזיז את עצמו ויבדוק את חומוסית ארבעס בקרית טבעון. פשוט חוויה קולונרית.

  4. ארבעס ?
    איפה זה? מכיר את מומוס
    אבל לא טעימים כמו פעם…

  5. חברים, לדעתי אתם שרפתם את החומוס הזה לשווא.
    אני עובד באיזור ואוכל שם כבר למעלה משנה, לפחות פעם בשבוע.

    האווירה הקיבוצניקית מאוד נעימה – המנות גדולות וגדושות (כולל refill חינם) וטעימות לדעתי (במיוחד בהשוואה לחומוסיות אחרות באיזור כמו אבו ברקוביץ׳, בהודונס, חומוס כספי… אכלתי בכולם ואני תמיד חוזר לפרלמנט), התוספות נחמדות (בוטנים, פפריקה, חריף בחינם וביצה בשני שקלים), המחירים סבירים (חומוס + כוס לימונדה ב20 ש״ח) ובסוף יש גם קנקן קפה שחור בהגשה עצמית.

    זה בהחלט לא החומוס הכי טוב שאכלתי בו, כי לטעמי אבו שאקר בחיפה זה ה-מקום, אבל זה חומוס מעולה. אני ממליץ.

  6. אני זז בכיסא באי נוחות כשאני קורא שחומוס אוכלים רק אצל ערבים. כאמור אבו גוש היא דוגמה שלא אצל כל ערבי כדאי לאכול חומוס ואילו חומוסיות מצויינות אחרות אינן שייכות או מתופעלות על ידי ערבים, אבל זה לא העניין. איכשהו זה יושב אצלי ליד קביעות אחרות, כמו שכדורגל משחקים רק בנים, או שכביסה עושות רק בנות. בעייתי משהו, לא אפרט מעבר לכך כי זה לא המקום, ותקצר היריעה. מבקש לרשום הסתייגות עקרונית. תודה

  7. חומוסית ארבעס ממוקמת במרכז טבעון צמוד למועמה המקומית

  8. פרלמנט החומוס בגליל ים קרוב למקום העבודה שלי (שדה התעופה בהרצליה) ואני מזדמן לשם לא מעט מכמה סיבות: הנשים שמנהלות אותו נחמדות ביותר, תמיד יש בריזה מהים, הנוף נעים לעין וגם החומוס לא רע. מציע בכל זאת להיכנס למי שבסביבה.

  9. מומלץ בחום החומוס הפיתות הסלט הכל טרי וגם המקום נקי שווה לבקר למי שעובר באזור

  10. איציק ברוקמן
    28 בספטמבר 2017 ב-18:55 //

    לא היה טעים כי היה המון מלח.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*