חדש בבלוג

חזל"ש בשירות עצמי: חומוס הכרם, סניף הרכבת

מי היה משער, לפני חודשים אחדים בלבד, שנמצא את עצמנו מתענגים על כל שביב שגרה. לאכול חומוס עם חבר, למשל. או סתם לצעוד למרחק של יותר מ-500 מטרים. 

חומוס הכרם 3
כתובת: הרכבת 28, תל אביב
שעות פעילות: א'-ה' 7-16:00, ו' עד 14:30
טלפון: 03-5278777

אין כמו חומוס בצהריים עם חבר שמזמן לא ראית, כדי להרגיש את עצמך מחוזל"ש. בטח כשמדובר ביואב לרמן, חבר שזחל לצדי בשוחות בקרבות שעוד יסופרו. כבר מזמן ניסינו להפגש, עוד לפני הקורונה, והיום סופסוף זה קרה (עדכון: אתמול). ואם כבר באווירה חגיגית, אז יאללה – אמרתי – לאן הולכים? לסניף הרכבת של חומוס הכרם. רק 550 מטר מהמשרד שלך לפי Google Maps.

אגב, המקום קיים כבר לפחות שנתיים, אבל יש שני סניפים אחרים של חומוס הכרם במרחק הליכה מהבית שלי. ואם כבר הגעתי לחלק הזה של העיר, אז במרחק של עוד כמה דקות הליכה יש סניף מצוין של חומוס יוסף. בכל אופן, בימים האלה ממילא אין לדעת מה צפוי – התקשרתי מראש כדי לבדוק שהם בכלל פתוחים ושאפשר לאכול במקום ו/או שיש טייק אווי. התשובות היו כן, כן, וכן.

חומוס הכרם. בסניף הרכבת ההגשה היא בשירות עצמי.

חומוס הכרם. בסניף הרכבת ההגשה היא בשירות עצמי.

השמש התל-אביבית קפחה ללא רחם בדרכנו אל החומוסייה. לרמן (שבין שאר מעלליו הוא גם ד"ר לגיאוגרפיה) אמר שזה לא בגלל חולדאי אלא בגלל כיוון הצעידה שלנו (לא בטוח לגבי הדיוק בציטוט).

מצאנו מקום מואר וממוזג, לא גדול אבל מרגיש מרווח, בעיצוב המוכר מהסניפים האחרים אבל באווירה קצת יותר צעירה וידידותית. נכון לעכשיו – אין לי מושג מה היה שם לפני הקוביד – אין מלצרים וההגשה היא בשירות עצמי; יש שולחנות שמסודרים ע"פ ההנחיות, כמה בפנים וכמה בחוץ.

הצוות נחמד מאד, יעיל, ומאד נדיב בטחינה (כפי שתוכלו להתרשם מהסרטון להלן). גם אני אוהב מאד טחינה ולכן הנדיבות הזו לא היוותה בעיה עבורי, אבל אם אתם מעדיפים כמות רגילה וסבירה של טחינה אז אני מניח שכדאי שתגידו משהו.

מלבד תועפות הטחינה, האוכל דומה בד"כ לסניפים האחרים, כלומר: חומוס חלק מאד, עשיר בטחינה (ככל הנראה הר ברכה), עיסת פול חמימה מז'אנר כרם התימנים ופיתות מהסוג ה"נכון" (כלומר זה שאני אוהב): גמישות ולא עבות מדי.

מנת הדגל היא מנת הקומפלט, שבמקורה הושפעה מאד מזו של הסורים מכרם התימנים, והיום יש לה כבר אופי משלה. מה שאין לה, למרבה הצער, זו יציבות – הרמה נעה בין "מעולה" ל"סביר". סניף סמטת בית-הבד קצת יותר טוב.

מנת קומפלט בסניף הרכבת של חומוס הכרם

מנת קומפלט בסניף הרכבת של חומוס הכרם. הקליקו להגדלה

 

סלט בחומוס הכרם. נשמע פריך.

סלט בחומוס הכרם. לא טעמתי אבל נראה טוב.

גם כאן היו כמה דברים שבירור ניתן לשפר (יכול להיות שנפלנו על יום "סביר") – הביצה החומה הייתה יכולה להיות חומה יותר, וגם הפול היה בהיר יותר ממה שהוא אמור להיות. מצד שני, האוכל היה טעים מאד. שנינו לקחנו קומפלט, ולרמן הוסיף גם סלט ונראה די מרוצה.

בימים כתיקונם אני לא חסיד גדול של חומוסיות בשירות עצמי, אבל במקרה הזה הביצוע מפתיע לטובה והשירות נעים ולבבי אז החוויה הכללית הייתה חיובית. מצב שנחזור.

כלומר, אם יהיה לאן לחזור – כי רוב החומוסיות והפלאפליות, כמו הרבה עצמאים ועסקים קטנים בענפים אחרים, לא מצליחות לגמור את החודש. אז עשו לעצמכם ולכולנו טובה – קחו חבר טוב לאכול חומוס

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*