חדש בבלוג

גיים צ'יינג'ר: חומוס מיני של סוגת

קיבלנו לבדיקה אחת מהיחידות הראשונות של "חומוס מיני", גרגרי החומוס החדשים של סוגת שאמורים להיות אידיאליים להכנת חומוס. ניסינו וחזרנו עם מסקנות מפתיעות.

אני לא הלקוח הטיפוסי של סוגת. אני גר בדרום תל-אביב, לא רחוק משוק לוינסקי, כך שיש לי איפה לקנות אורז, בורגול וקטניות, באיכות גבוהה ובמחיר טוב (כגון אצל מאיר בנחלת בנימין 101 או אצל חבשוש).

כשמדובר בהכנת חומוס, לרוב הגרגרים בהם אני משתמש הם מהזן הבולגרי, שעד לאחרונה ממילא אפשר היה לרכוש אותו רק בתפזורת.

חומוס מיני, המוצר החדש של סוגת, משנה את המצב – מדובר בגרגרי חומוס בולגרי (או זן דומה מאד במראה ובתכונות) באיכות גבוהה, שמשווקים באריזות של חצי ק"ג. בימים אלה ממש הם מתחילים לבצבץ על מדפי הסופרים לצד הגרגרים ה"רגילים" של החברה.

חומוס מיני. גרגרי חומוס בולגרי ארוזים, במיוחד להכנת חומוס
חומוס מיני. גרגרי חומוס בולגרי ארוזים, במיוחד להכנת חומוס

הבולגרי מגיע לפריפריה

בהתחלה הגבתי בספקנות – מה כבר יכולה סוגת להציע לי מלבד לארוז את הגרגרים המוכרים בשקית (ועוד לא התחלתי בכלל לדבר על הפייק סגירה-חוזרת)? אבל בדיעבד הבנתי שמדובר בגיים צ'יינג'ר אמיתי, מוצר שצפוי להשפיע על הרגלי הכנת החומוס של רבים.

יש פה בשורה, קודם כל, עבור מי שלא התמזל מזלו לגור בסמיכות לשוק או מקום אחר שניתן לרכוש בו גרגרים איכותיים. אני יודע שרבים מקוראי הבלוג נוהגים לנסוע לערים שכנות ולשווקים מרוחקים בשביל חומר הגלם הזה – אז מבחינתכם יש עכשיו עוד אופציה.

מעבר לכך, אני מעריך שיהיו הרבה אנשים בפריפריה הרחוקה שיחשפו לבולגרי לראשונה דרך המוצר הזה. ולכן מה שהכי עניין אותי זה האם הוא באמת מסוגל להציע איכויות דומות לאלו אליהן התרגלתי. אז שמתי את הגרגרים להשריה.

  • גרגרי החומוס החדשים של סוגת אחרי ההשריה
  • חומוס מיני. תאריך הייצור מופיע בצורה מובלטת על האריזה
  • הגרגרים של סוגת. תפחו פי שניים בהשריה

מיני חומוס: הטוב, הרע והלא נורא

סוגת היא חברה פרטית שמתמחה בשיווק סוכר, אורז וקטניות – שלוש קטגוריות מוצרים בהן היא פחות או יותר שולטת, בטח כשמדובר במדפי רשתות השיווק הקמעונאיות. עם או בלי קשר – המוצרים שלה לא זולים.

עד היום תפסתי את גרגרי החומוס של סוגת כתחליף שמשתמשים בו בלית ברירה, וכמוצר נוחות שבו משלמים על זמינות וגם קצת על המותג, הכשרויות, וכמובן הרווח של רשת השיווק.

החומוס מיני הוסיף עוד משתנה למשוואה: איכות הגרגרים בשקית שקיבלתי הייתה גבוהה ביותר.

כרגיל, בררתי את הגרגרים ביסודיות (תזכורת לגבי מה זה אומר). משקית של חצי ק"ג הצלחתי לגרד בקושי תריסר גרגרים שבורים + אפס ממצאים אחרים.

לפי תאריך הייצור שהופיע במובלט על השקית, האריזה התבצעה לפני כחודשיים. כמובן, זה לא אומר מה הגיל האמיתי של הקטנייה ואילו תלאות עברו עליה עד האריזה, אבל במקרה הזה אין מקום לטעות – אלו היו גרגרים סופר טריים, שהתרככו מהר ובקלות, בלי להתפרק (והפכו לחומוס חלק מאד וטעים מאד).

בקיצור: זה לא פתרון של אין ברירה אלא בכלל סוג של פינוק. לאו דווקא כזה שנוטשים בשבילו את ספק הקטניות האהוב בשוק, אבל בהחלט מוצר שאקנה אם אתקע בלי גרגרים ו/או כשארצה להכין כמות לא גדולה של חומוס מעולה, בקצת פחות מאמץ.

8 תגובות על גיים צ'יינג'ר: חומוס מיני של סוגת

  1. לקוח מתוסכל
    20 באפריל 2021 ב-01:22 //

    ראיתי שכתבו על המוצר. חיפשתי ולא מצאתי בכמה חנויות, מאד מעצבן. אפשר להבין איפה מוכרים אותם ואיפה לא או שזה סוד?

  2. עם כל הכבוד לסוגת ויש כבוד , המחיר מופקע , בדרום ת"א המחיר לבולגרי 10 ש"ח לק"ג , סוגת מיני 7.90 ש"ח לחצי ק"ג , כלומר 15.80 לק"ג , גבוה ב 58% ממחיר השוק.

  3. הייתי קונה את הבולגרי של סוגת בשקים של 5 ק"ג. קראו לזה "דביר".
    הבולגרי הכי איכותי שיצא לי להשתמש

  4. קובי – מעניין! ספר עוד בבקשה

    אמיר – אין ספק, המחיר גבוה. אבל (א) אני לא בטוח אם מי שנהנה מעיקר ההכנסה העודפת זה סוגת או רשת השיווק (ב) מדובר במוצר שונה ממה שקונים בשוק. הגרגרים עוברים ניקוי והם גם מצליחים לסנן החוצה גרגרים פגומים כמעט ב-100%. והם משלמים על 3 כשרויות שונות. (ג) כל זה מגדיל את העלות למנת חומוס ביתי ב-0.5-1 ש"ח בסה"כ. מה שמנפח עלויות באמת זה מחירי הטחינה.

  5. קובי , ניסיתי בזמנו את ה"דביר", לא מוצלח לטעמי , עדיין לא ניסיתי את המיני החדש , הבולגרי אצל גבאי עדיין מקום ראשון (אצלי)

  6. למרות הזמן שעבר, רק עכשיו שמתי לב.
    את השקים של חומוס דביר של סוגת הייתי קונה ממחסני מזון אסיה ליד צריפין.
    במחיר של פחות מ10 שח לקילו.
    אבל כבר כמה שנים שלא יצא לי להיות שם.
    מעניין אם זה קיים אצלם

  7. זה לא חומוס בולגרי!!!!!!
    זה דומה – רק בלי הטעם.

  8. טכנית, אין באמת דבר כזה "חומוס בולגרי". זה לא שם של זן ספציפי אלא שם מסחרי שתחתיו משווקים מדי פעם גרגרים מזנים שונים שמה שמאפיין אותם זה הגודל, הקליפה החלקה והצבע. גם הטעם בד"כ שונה בצורה מאד מובחנת מאשר הגרגרים שנמכרים כ"הדס" (בעבר שם של זן ישראלי וכיום ג"כ שם מסחרי לזנים משתנים, שהם גדולים יותר, מקומטים יותר וטעמם נוטה להיות מעט מתקתק).

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*