חדש בבלוג

בעד ונגד: חומוס בסעודה המפסקת

האם אכילת חומוס לפני הצום תסייע לכם לעבור אותו בקלות? יש טיעונים לכאן ולכאן. בכל אופן, עם החומוס הנכון בעיתוי הנכון, יש סיכוי טוב שתהיו שבעים יותר ופחות צמאים. 

התזונאים מסכימים: המזונות המומלצים לאכילה בערב יום הכיפורים הם כאלה שאינם מתעכלים במהירות – פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים, חלבונים ושומנים.

בין המקורות המומלצים לפחמימות מורכבות נוהגים לעיתים קרובות להזכיר את הקטניות בכלל ואת החומוס בפרט. לקטניות ישנם גם יתרונות נוספים שתורמים לתחושת השובע, כמו תכולה גבוהה של חלבון ושל סיבים תזונתיים מסיסים.

חומוס, תמונת אילוסטרציה

וכמובן, ממרח חומוס מכיל גם שומן בגלל הטחינה, כלומר הוא מקור גם לפחמימות מורכבות, גם לחלבונים וגם לשומנים. בגירסאות הפחות-סמיכות שלו חומוס הוא גם מזון עתיר נוזלים, שנוטה לספוח אליו עוד נוזלים במערכת העיכול – עוד תכונה שעשויה להפוך אותו מתאים לאכילה לפני צום.

מכל מקום, חומוס גם עשוי להיות מתובל ולהכיל הרבה מלח. בחלק גדול מהמקרים הוא מתובל במלח לימון במקום במיץ לימון, מה שהופך אותו חומצי יותר – ובוודאי שאין מה לדבר על שימוש ברטבים חריפים עם החומוס או על אכילת מטוגנים למיניהם יחד איתו.

זה גם במידה רבה אישי – כל מערכת עיכול מתמודדת עם חומוס קצת אחרת. אם אתם מאלה שחשים כבדים אחרי כל אכילת חומוס, עדיף לכם לא לאכול אותו לפני יום כיפור.

בשורה התחתונה: אם אתם מאלה שחשים רעננים אחרי אכילת חומוס ו/או אם ישנה חומוסייה קרובה שאת החומוס שלה אתם מכירים ויודעים שהוא "בא לכם טוב", אז לאכול חומוס ביום שלפני הצום ייתן לכם אנרגיה ליותר זמן וצפוי להפוך את הצום לקל יותר. עדיף לא לאכול את החומוס כארוחה מפסקת אלא בארוחת הצהריים, להימנע מבצל, חריף, זיתים, מטוגנים או תיבול רב.

ומסתבר שאנחנו אפילו לא הראשונים שחשבו על זה.

צום קל ובתיאבון.

2 תגובות על בעד ונגד: חומוס בסעודה המפסקת

  1. בתמונה: אבו מרון?

  2. אכן 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*